Cuvântul zilei, 25 februarie 2015

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
imunosupresie
© imagine Carmen Nistor

IMUNOSUPRESIE s. f. (Med.) Scădere sau diminuare a imunității organismului după iradiere, droguri, toxine microbiene. – Din engl. immunosuppression.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 25 februarie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: orgiastic

În 779, Valpurgia a fost proclamată sfântă. A fost o călugăriță engleză care a propovăduit creștinismul. Era sărbătorită cu petreceri lubrice în noaptea din ajunul zilei de 1 mai. De aici a rămas expresia „noaptea Valpurgiei”, ce desemnează o întîmplare halucinantă, un amestec de orgie și mister.
iconița cuvântului zilei

2023: flu

În 1841 se naște Auguste Renoir, pictor impresionist francez.
iconița cuvântului zilei

2022: areic

Ziua națională a Kuwaitului, singura țară din lume care nu are apă din resurse naturale. Apa consumată provine din apele subterane (în scădere), din apa distilată și din apa de desalinizare.
iconița cuvântului zilei

2021: scalpa

S-a născut în 1842 scriitorul german Karl May, cunoscut pentru romanele sale de aventuri a căror acțiune se petrece în Vestul Sălbatic și îi au ca protagoniști pe apașul Winnetou și prieteneul său Old Shatterhand. Indienii americani colecționau scalpuri pentru a-și arăta curajul și talentul în luptă.
iconița cuvântului zilei

2020: baril

Ziua națională a statului Kuweit, a cărui economie este bazată pe bogate resurse de petrol si de gaze naturale.