Cuvântul zilei, 19 februarie 2015

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
craul
© imagine Carmen Nistor

CRAUL s. n. Stil de înot în care înotătorul stă cu fața în jos, în poziție orizontală, mișcând alternativ brațele, concomitent cu o forfecare în plan vertical a picioarelor, iar capul iese din apă în mod ritmic, pentru respirație, la dreapta sau la stânga. – Din engl., fr. crawl.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 19 februarie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: ahotă

În 1896 s-a născut André Breton, unul dintre inițiatorii mișcării suprarealiste, pe care a teoretizat-o în „Manifestul suprarealismului” în 1924. Iubirile sale pasionale i-au inspirat opera.
iconița cuvântului zilei

2023: fizionomie

În 1861 Abraham Lincoln oprește trenul cu care călătorea spre Washinton în Westfield, New York, pentru a-i mulțumi în persoană lui Grace Bedell, o fetiță în vârstă de 11 ani care i-a trimis viitorului președinte al Statelor Unite o scrisoare în care îi spunea că are nevoie de o schimbare pentru sporirea șanselor în alegeri, sfătuindu-l să-și lase barbă.
iconița cuvântului zilei

2022: chintesență

Brâncuși s-a născut în 1876. E unul dintre cei mai influenți sculptori ai secolului 20. Sculptura lui nu imită realitatea, ci exprimă ideea din spatele lucrurilor, esența lor.
iconița cuvântului zilei

2021: pelucid

S-a născut în 1952 scriitorul și regizorul japonez Ryu Murakami. Printre romanele sale traduse în limba română se numără și Albastru nemărginit, aproape transparent.
iconița cuvântului zilei

2020: mașter

S-a născut în 1924 actorul american Lee Marvin. La începutul carierei sale Marvin a jucat mai ales roluri de duri, întruchipând mai întotdeauna personaje negative.