Cuvântul zilei, 2 februarie 2015

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
cristiană
© imagine Carmen Nistor

CRISTIANĂ, cristiane, s. f. Oprire la schi printr-o întoarcere bruscă, cu schiurile apropiate. – Din fr. christiania.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 2 februarie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: dibaci

În 1709, marinarul britanic Alexander Selkirk este salvat de William Dampier după ce a fost părăsit pe o insulă pustie timp de 5 ani. Povestea sa a fost sursă de inspirație pentru romanul Robinson Crusoe. Selkirk s-a dovedit ingenios în utilizarea resurselor naturale de pe insulă, reușind să-și procure hrană și să-și confecționeze unelte și haine.
iconița cuvântului zilei

2023: umecta

Ziua Mondială a Zonelor Umede
iconița cuvântului zilei

2022: mintenaș

În 1993 s-a născut Iqbal Mahmoud Al Assad, refugiată palestiniană în Liban. A terminat liceul la vârsta de 13 ani și a fost, la 20 de ani, declarată cel mai tânăr medic din lume. Aceste două recorduri au fost înregistrate în Guinness Book.
iconița cuvântului zilei

2021: antropomorf

S-a născut în 1949 actorul american Brent Spiner, cunoscut mai ales pentru interpretarea rolului androidului Data din serialul de televiziune Star Trek: Generația următoare și din filmele de lung metraj Star Trek: Generații, Star Trek: Primul contact, Star Trek: Rebeliune și Star Trek: Nemesis
iconița cuvântului zilei

2020: obiectivism

S-a născut în 1905 Ayn Rand, romancieră și filozoafă americană de origine rusă. Este cunoscută pentru cele două romane de succes, Izvorul și Revolta lui Atlas, cât și pentru dezvoltarea unui sistem filozofic numit obiectivism.