Cuvântul zilei, 18 ianuarie 2015

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
armaș
© imagine Carmen Nistor

ARMAȘ, armași, s. m. 1. (În Evul Mediu) Dregător domnesc, care, în Moldova, era însărcinat cu paza temnițelor și îndeplinirea execuțiilor, iar în Țara Românească avea în grijă artileria oștirii și țiganii domnești. 2. (În sintagma) De-a armașul = numele unui joc de copii în care un participant aplică celorlalți lovituri la palmă cu o batistă înnodată. – Armă + suf. -aș.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 18 ianuarie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: idiofon

S-a născut în 1925 Gilles Deleuze, filozof francez. Cânta la ferăstrău și își presăra cursurile de filozofie cu teorii despre acest instrument.
iconița cuvântului zilei

2023: colofon

Gaston Gallimard s-a născut în 1881 la Paris. A fost editor, fondator al editurii Gallimard care ocupă și astăzi un loc major în viața literară franceză.
iconița cuvântului zilei

2022: balșoi

În 1825, inaugurarea la Moscova a Teatrului Bolșoi (în traducere: „Teatrul Mare”). Este unul dintre cele mai prestigioase teatre de operă din lume.
iconița cuvântului zilei

2021: inalterabil

S-a născut în 1955 actorul american Kevin Costner. Printre rolurile sale se numără și cel din filmul Incoruptibilii.
iconița cuvântului zilei

2020: hrismos

S-a născut în 1916 Silviu Brucan. Imediat după revoluția din 1989 a fost citat spunând Pentru a deprinde democrația, românii vor avea nevoie de 20 de ani, profeție care i-a atras porecla de Oracolul din Dămăroaia.