Cuvântul zilei, 28 august 2014

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
citadelă
© imagine Carmen Nistor

CITADÉLĂ, citadele, s. f. (Adesea fig.) 1. Mică fortăreață situată în incinta unei cetăți, a unui oraș, care servea ca rezistență și ca ultim refugiu al celor asediați. ♦ P. gener. Oraș (întărit). 2. Fortăreață, castel, cetate ridicată în afara zidurilor unui oraș, care servea ca post avansat pentru apărarea acestuia. – Din fr. citadelle, it. cittadella.


Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 28 august în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2019: electiv

S-a născut în 1749 scriitorul german Johann Wolfgang von Goethe, una dintre cele mai de seamă personalități ale culturii universale. Unul dintre romanele sale se intitulează Afinități elective.
iconița cuvântului zilei

2018: frondor

S-a născut în 1957 artistul contemporan chinez Ai Weiwei. El a fost arestat de mai multe ori în țara sa natală deoarece este un militant pentru drepturile omului și critic al sistemul totalitar din China.
iconița cuvântului zilei

2017: plăsmuit

Moare în 1995 scriitorul german Michael Ende, cunoscut mai ales datorită romanelor sale pentru copii, în special pentru „Poveste fără sfârșit”.
iconița cuvântului zilei

2016: colaj

În 1928 se naște criticul Mircea Zaciu. Un volum de-al său se numește Colaje.
iconița cuvântului zilei

2015: tiradă

În 1963, Martin Luther King își ține discursul cunoscut ca I Have a Dream
iconița cuvântului zilei

2013: faustic

1749 Goethe
iconița cuvântului zilei

2012: bariton

Nicolae Herlea face 85 de ani

Comentarii