Cuvântul zilei, 4 iulie 2014

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
kremlinologie
© imagine Carmen Nistor

KREMLINOLOGÍE s. f. Domeniu interdisciplinar care studiază modul de funcționare a instituțiilor și metodelor specifice pentru practicile politice, ideologice, economice și culturale din URSS și din alte regimuri de tip sovietic, precum și personalitățile implicate în viața politică sovietică și postsovietică. ♦ (pop.) Disciplină care analizează jocurile de putere de la Kremlin și, în sens mai larg, de la vârful oricărui sistem comunist. – Kremlin nume propriu + gr. logos – studiu


Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 4 iulie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2020: trena

S-a născut în 1931 scriitorul francez Sébastien Japrisot. Cel mai cunoscut roman al său, ecranizat și într-un film de succes, se intitulează O logodnă foarte lungă.
iconița cuvântului zilei

2019: comeraj

S-a născut în 1927 dramaturgul și scenaristul american Neil Simon, unul din cei mai apreciați autori de pe Broadway și câștigătorul a numeroase premii de dramaturgie. Printre piesele sale de teatru se numără și Bârfe, zvonuri și minciuni.
iconița cuvântului zilei

2018: creuzet

Ziua Statelor Unite ale Americii. Cu o populație de peste 300 de milioane de locuitori, SUA este considerată un „creuzet de rase și etnii”, o națiune de emigranți care sunt absorbiți și integrați în noua cultura americană.
iconița cuvântului zilei

2017: culpabilitate

S-a născut în 1804 scriitorul american Nathaniel Hawthorne. Cel mai cunoscut roman al său, „Litera stacojie”, explorează teme precum păcatul și sentimentul de vinovăție.
iconița cuvântului zilei

2016: iupiterian

Nava spațială Juno este programată să ajungă la Jupiter și să intre pe orbita acestuia.
iconița cuvântului zilei

2015: barbecue

Ziua SUA
iconița cuvântului zilei

2013: galvaniza

Acum 90 de ani se năștea Haralamb Zincă
iconița cuvântului zilei

2012: puci

Puci parlamentar în România
iconița cuvântului zilei

2011: preluda

Comentarii