Cuvântul zilei, 28 mai 2014

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
folie
© imagine Carmen Nistor

FOLÍE2, folii, s. f. (Fam.) Veselie (zgomotoasă), grozăvie, nebunie (plină de satisfacții); (concr.) lucru grozav, extrem de plăcut, care produce o impresie vie. – Din fr. folie.


Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 28 mai în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2019: prototip

În 1936 matematicianul englez Alan Turing a trimis spre publicare articolul Despre numerele calculabile cu aplicații în problema deciziei, introducând conceptul de mașină Turing, un dispozitiv abstract simplu de manipulare a simbolurilor, punând astfel bazele teoretice pentru dezvoltarea calculatoarelor.
iconița cuvântului zilei

2018: locomoție

S-a născut în 1968 cântăreața australiană Kylie Minogue. Unul dintre cele mai cunoscute cântece ale ei se intitulează „Locomotion”.
iconița cuvântului zilei

2017: armadă

În 1588 flota spaniolă Invincibila Armada a ridicat ancora din portul Lisabona îndreptându-se spre Canalul Mânecii cu scopul de a realiza o debarcare pe Insula Marea Britanie.
iconița cuvântului zilei

2016: zbat

John Fogerty, compozitor, fondator și vocal al trupei Creedence Clearwater Revival îmiplinește 71 de ani. Proud Mary este una dintre cele mai cunoscute piese de-ale trupei.
iconița cuvântului zilei

2015: bond

În 1908 se naște Ian Fleming, scriitor britanic creator al personajului James Bond.
iconița cuvântului zilei

2013: graal

1999: La Milano, Italia, după 22 de ani de lucrări de restaurare, capodopera lui Leonardo da Vinci, Cina cea de Taină este expusă publicului din nou;
iconița cuvântului zilei

2012: menuet

În 1805 a murit compozitorul Luigi Boccherini, autorul celebrului Menuet.

Comentarii