Cuvântul zilei, 18 martie 2014

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
sagacitate
© imagine Carmen Nistor

SAGACITATE s. f. Facultate a minții omenești de a înțelege ușor și repede ceva; perspicacitate, agerime. – Din fr. sagacité.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 18 martie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: cozeur

Pe 18 martie 1842 s-a născut Stéphane Mallarmé, profesor de limba engleză și poet. Lider al școlii simboliste, a fost ales „Prinț al poeților”. Ținea un salon literar în fiecare marți, în locuința sa din Paris.
iconița cuvântului zilei

2023: spectru

S-a născut în 1947 actorul american James Woods. A obținut două nominalizări la Premiul Oscar, cea de-a doua pentru rolul din filmul Fantome pe Mississippi.
iconița cuvântului zilei

2022: sas

În 1965, Alexeï Leonov, cosmonaut sovietic, a efectuat prima ieșire în spațiu, în afara navei spațiale, ca parte a misiunii Voskhod 2.
iconița cuvântului zilei

2021: combustie

S-a născut în 1858 Rudolf Diesel, inginer și inventator german. A construit motorul cu combustie internă care-i poartă numele.
iconița cuvântului zilei

2020: isihie

S-a născut în 1932 scriitorul american John Updike. Cele mai cunoscute romane ale sale sunt cele care îl au ca protagonist pe Harry Angstrom alias Rabbit. Printre ele se numără și Rabbit se odihnește pentru care Updike a obținut Premiul Pulitzer în 1991.