Cuvântul zilei, 7 noiembrie 2012

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
samavolnic
© imagine Carmen Nistor

SAMAVOLNIC, -Ă, samavolnici, -ce, adj. (Despre oameni) Care procedează după bunul lui plac, nesocotind și încălcând voința și drepturile altora; (despre acțiunile oamenilor) făcut după bunul plac personal; arbitrar, abuziv. – Din rus. samavol’nâi.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 7 noiembrie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: habitudine

S-a născut în 1903 Konrad Lorenz, zoolog, etolog și ornitolog austriac, câștigător al Premiului Nobel pentru Fiziologie sau Medicină. Este considerat fondatorul etologiei moderne. Lorenz a studiat comportamentul instinctiv la animale, în special la păsări.
iconița cuvântului zilei

2022: cvadruplu

În 1944 Franklin Delano Roosevelt câștigă cel de-al patrulea mandat de președinte al Statelor Unite. Este singurul președinte din istoria Statelor Unite care a fost instituit în funcție pentru patru mandate consecutiv.
iconița cuvântului zilei

2021: soviet

Pe 7 noiembrie 1931 s-a format Republica Sovietică Chineză, cu susținerea Moscovei și sub președinția lui Mao Zedong.
iconița cuvântului zilei

2020: aerolit

În 1492 are loc cel mai vechi impact al unui meteorit care a fost documentat în scris, cunoscut sub numele de meteoritul Ensisheim, denumit după orașul alsacian de lângă câmpul de grâu unde a avut loc impactul.
iconița cuvântului zilei

2019: sisific

S-a născut în 1913 Albert Camus, romancier, dramaturg și filozof francez, reprezentant al existențialismului. Unul dintre eseurile sale, considerat a sta la baza credinței sale filozofice, se numește Mitul lui Sisif.