Cuvântul zilei, 6 noiembrie 2012

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
avatar
© imagine Carmen Nistor

AVATAR, avataruri, s. n. (În unele concepții religioase) Reîncarnare succesivă a unei ființe. ♦ (Fig.) Transformare neprevăzută (și chinuitoare) care intervine în evoluția unei ființe sau a unui lucru. – Din fr. avatar.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 6 noiembrie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: premerge

S-a născut în 1970 Ethan Hawke actor, regizor, scenarist, muzician și scriitor american. Hawke a jucat alături de Julie Delpy în trilogia Înainte a lui Richard Linklater, care cuprinde filmele Înainte de răsărit, Înainte de apus și Înainte de miezul nopții.
iconița cuvântului zilei

2022: părtini

S-a născut în 1988 actrița americană Emma Stone. Printre rolurile sale se numără și cel din filmul Favorita, rol pentru care a fost nominalizată la premiul Oscar pentru cea mai bună actrită în rol secundar.
iconița cuvântului zilei

2021: genuin

Ziua internațională pentru prevenirea exploatării mediului în timpul războaielor și conflictelor armate (ONU)
iconița cuvântului zilei

2020: dever

S-a născut în 1926 Hilary Hinton „Zig” Ziglar, autor american de cărți motivaționale. A scris peste 30 de cărți în domenii precum dezvoltarea personală, vânzări, leadership, performanță, persuasiune, succesul profesional și personal. Printre cărțile sale traduse în limba română se numără și Curs de vânzări. Cum să vinzi orice oricui.
iconița cuvântului zilei

2019: ancie

S-a născut în 1814 Adolphe Sax, inventator belgian, fabricant de instrumente muzicale și muzician, inventatorul saxhornului și al saxofonului.