Cuvântul zilei, 19 iulie 2012

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
absint
imagine © Vasile Alboiu

ABSINT, (2) absinturi, s. n. 1. Băutură alcoolică tare, de culoare verde, cu gust amar, preparată cu uleiuri eterice de pelin, anason și alte plante aromatice. 2. Porție de absint (1). – Din fr. absinthe.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 19 iulie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: malpraxis

S-a născut în 1896 Archibald Joseph Cronin, medic și scriitor scoțian. Cel mai cunoscut roman al său, Citadela (1937), o poveste despre lupta unui doctor al unei companii miniere de a echilibra integritatea științifică cu obligațiile sociale, a contribuit la promovarea înființării Serviciului Național de Sănătate (NHS) în Regatul Unit, dezvăluind inechitatea și incompetența practicii medicale la acea vreme.
iconița cuvântului zilei

2022: atrium

În 1936 s-a născut Norman Manea, scriitor și om de cultură evreu născut în România, care trăiește din 1988 în Statele Unite. Unul dintre romanele sale se numește Atrium.
iconița cuvântului zilei

2021: escalator

În 1900, inaugurarea primei linii de metrou din Paris.
iconița cuvântului zilei

2020: mistuitor

În anul 64 are loc Marele incendiu al Romei, care durează șase zile, distrugând și îngropând în cenușă două treimi din oraș.
iconița cuvântului zilei

2019: grif

Se naște în 1947 muzicianul englez Brian May, cunoscut datorită faptului că a fost chitaristul trupei Queen. Brian May folosește o chitară (Red Special) special construită de tatăl său, cu care a avut posibilitatea de a crea efecte neobișnuite.