Cuvântul zilei, 19 iulie 2023

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
malpraxis
© imagine Addell Design

MALPRAXIS s. n. (Med.) Tratament incorect sau neglijent aplicat de un medic unui pacient, care îi produce acestuia prejudicii de orice natură, în relație cu gradul de afectare a capacității fizice și psihice. – Din fr. malpraxis.[1]

  1. Malpraxis – În franceză nu există „malpraxis”, ci „faute professionnelle”, iar în engleză „(medical) malpractice”. La noi se utilizează accentuarea malpraxis. [gall] — CristinaDianaN

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 19 iulie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2022: atrium

În 1936 s-a născut Norman Manea, scriitor și om de cultură evreu născut în România, care trăiește din 1988 în Statele Unite. Unul dintre romanele sale se numește Atrium.
iconița cuvântului zilei

2021: escalator

În 1900, inaugurarea primei linii de metrou din Paris.
iconița cuvântului zilei

2020: mistuitor

În anul 64 are loc Marele incendiu al Romei, care durează șase zile, distrugând și îngropând în cenușă două treimi din oraș.
iconița cuvântului zilei

2019: grif

Se naște în 1947 muzicianul englez Brian May, cunoscut datorită faptului că a fost chitaristul trupei Queen. Brian May folosește o chitară (Red Special) special construită de tatăl său, cu care a avut posibilitatea de a crea efecte neobișnuite.
iconița cuvântului zilei

2018: plie

S-a născut în 1834 pictorul francez Edgar Degas. Timp de mai mult de un sfert de secol Degas a pictat și a sculptat balerine.