Cuvântul zilei, 15 iunie 2012

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
deifica
imagine © Vasile Alboiu

DEIFICA, deific, vb. I. Tranz. A atribui putere divină unei ființe sau unui lucru; a zeifica. [Pr.: -de-i-] – Din lat. deificare, fr. déifier.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 15 iunie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: matusalemică

Ziua mondială a conștientizării abuzului asupra vârstnicilor (ONU)
iconița cuvântului zilei

2022: tiptil

Saul Steinberg, artist, caricaturist de ziar și ilustrator, s-a născut în 1914 la Râmnicu Sărat. Naturalizat american, a trăit cea mai mare parte a vieții la New York, fiind cunoscut în special pentru activitatea sa de ilustrator la revista The New Yorker. A realizat adesea și măști, ideea de deghizare fiind un punct central al operei sale, deoarece pentru el toată lumea poartă o mască, reală sau metaforică.
iconița cuvântului zilei

2021: paratoner

În 1752 Benjamin Franklin demonstrează teoria fulgerului prin atașarea unei chei la un zmeu în timpul unei furtuni. Această experiență va duce la inventarea paratrăsnetului.
iconița cuvântului zilei

2020: eolian

Ziua mondială a vântului, o zi dedicată energiei eoliene, considerată o sursă curată și inepuizabilă de energie.
iconița cuvântului zilei

2019: frivol

S-a născut în 1973 actorul american Neil Patrick Harris. Este cunoscut pentru rolul afemeiatului Barney Stinson din serialul de comedie Cum am cunoscut-o pe mama voastră.