Cuvântul zilei, 6 aprilie 2012

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
leviatan
imagine © Vasile Alboiu

LEVIATAN s.m. 1. Monstru biblic distructiv. ♦ (În basme) Căpcăun. 2. (Fig.) Organizație statală și politică absolutistă. 3. Mașină industrială de spălare a lînii. [Pron. -vi-a-. / cf. it. leviathan, germ. Leviathan < ebr. lüvjathan – întortocheat].

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 6 aprilie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: sirinx

Gheorghe Zamfir s-a născut în 1941.
iconița cuvântului zilei

2022: escapism

În 1943 Antoine de Saint-Exupéry a publicat în Statele Unite, în engleză și în franceză, Le Petit Prince. Prima ediție franceză a fost publicată după al Doilea Război Mondial și după moartea autorului. Această poveste poetică și filosofică a avut un succes răsunător la nivel mondial.
iconița cuvântului zilei

2021: arierat

În 1913 s-a înființat, la București, Academia de Înalte Studii Comerciale și Industriale (astăzi Academia de Studii Economice), prima instituție de învățământ superior economic din România.
iconița cuvântului zilei

2020: agonist

Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace.
iconița cuvântului zilei

2019: platonic

În 1327 poetul italian Petrarca o întâlnește, în biserica Sainte Claire din Avignon, pentru prima dată pe Laura, pentru care dezvoltă o pasiune, devenită legendară prin trăinicia și puritatea ei.