Cuvântul zilei, 29 octombrie 2011

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
disoluție

DISOLUȚIE, disoluții, s. f. (Franțuzism) Descompunere, dezagregare; decădere, degradare. – Din fr. dissolution.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 29 octombrie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: pitiș

Regiunea Deinkuyu din Turcia este cunoscută pentru orașul său subteran, fondat probabil în jurul secolului al VIII-lea î.Hr., și redescoperit în 1963. Putea găzdui până la 20.000 de locuitori pe 8 etaje. Subteranele au făcut posibilă ascunderea locuitorilor sau a minorităților în timpul invaziilor. Astăzi este ziua națională a Turciei.
iconița cuvântului zilei

2022: carabină

În 1930 s-a născut Niki de Saint Phalle, pictoriță, sculptoriță franceză, regizoare de filme experimentale, una dintre primele femei artist care a obținut recunoaștere internațională în timpul vieții. Tehnica ei preferată a fost carabina: pe compoziții din diverse materiale și obiecte, uneori acoperite cu vopsea albă, se împrăștie culoarea conținută în niște buzunare străpunse de gloanțele trase din arma de vânătoare.
iconița cuvântului zilei

2021: efendi

În 1923 Atatürk face din Ankara capitala Turciei.
iconița cuvântului zilei

2020: exita

S-a născut în 1947 actorul american Richard Dreyfuss. Printre filmele sale se numără și Rosencrantz si Guildenstern sunt morți.
iconița cuvântului zilei

2019: hamam

Ziua națională a Turciei.