Cuvântul zilei, 16 septembrie 2011

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
lancinant

LANCINANT, -Ă, lancinanți, -te, adj. (Livr.; despre dureri) Care se manifestă prin junghiuri și zvâcnituri. – Din fr. lancinant.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 16 septembrie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: becisnic

În 1919 s-a născut Laurence J. Peter, educator și „ierarholog” canadian, cunoscut publicului larg pentru Principiul lui Peter, conform căruia, într-o ierarhie, angajații tind să se ridice la „nivelul lor de incompetență” pentru că sunt promovați pe baza succesului de la locurile de muncă anterioare până când ajung la un nivel la care nu mai sunt competenți.
iconița cuvântului zilei

2022: hipomobil

În 1908 a fost creată compania americană de automobile General Motors. Fondatorul GM, William C. Durant, a început afacerile ca producător de căruțe trase de cai.
iconița cuvântului zilei

2021: jipan

În 1983 Arnold Schwarzenegger, de origine austriacă, după ce a petrecut mai mult de 15 ani în Statele-Unite, a obținut oficial naționalitatea americană. Și-a câștigat faima ca actor la Hollywood în filme de acțiune. A fost și campion mondial de culturism, perioadă în care era supranumit „stejarul austriac”.
iconița cuvântului zilei

2020: țiitură

S-a născut în 1923 Lee Kuan Yew, fondatorul statului singaporez modern. A deținut funcția de prim ministru fără întrerupere timp de 31 de ani din 1959 până în 1990. Este cunoscut ca părintele națiunii, în timpul său Singapore transformându-se dintr-o țară din lumea a treia într-o putere economică mondială.
iconița cuvântului zilei

2019: papuaș

În 1975 Papua Noua Guinee își câștigă independența față de Australia.