Cuvântul zilei, 5 iulie 2011

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
limfă

LIMFĂ, limfe, s. f. Lichid transparent, incolor sau gălbui, care circulă prin vasele și ganglionii limfatici și în spațiile intercelulare ale organismului vertebratelor, transportând diferite substanțe între sânge și țesuturi. – Din fr. lymphe, lat. lympha.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 5 iulie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: infinitezimal

În 1687 a apărut Philosophiae Naturalis Principia Mathematica de Isaac Newton.
iconița cuvântului zilei

2022: dendrocronologie

S-a născut în 1867 astronomul american A.E. Douglass, descoperitor al corelației dintre inelele anuale ale copacilor și ciclurile solare. A fondat dendrocronologia, metoda de determinare a vârstei copacilor, bazată pe studierea inelelor anuale ale copacilor.
iconița cuvântului zilei

2021: primiții

În 1954, Elvis Presley demisionează de la jobul său de șofer și semnează primul contract cu casa de discuri Sun Records.
iconița cuvântului zilei

2020: tebaism

S-a născut în 1889 Jean Cocteau, poet, scriitor, pictor, dramaturg și cineast francez. În limba română i-a apărut printre altele și cartea Opium. Jurnalul unei dezintoxicări.
iconița cuvântului zilei

2019: exiguu

În 1946 inginerul și designerul parizian Louis Réard a lansat la Paris costumul de baie denumit bikini. Prezentat drept cel mai mic costum de baie din lume, bikini-ul a fost considerat scandalos, fiind inițial interzis în multe țări.