Cuvântul zilei, 5 iulie 2023

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
infinitezimal
imagine © Andrea Homorodean

INFINITEZIMAL, -Ă, infinitezimali, -e, adj. 1. Foarte mic, minuscul, infim. 2. (Mat.; despre mărimi variabile) Care tinde către zero. ◊ Calcul infinitezimal = calcul care operează cu mărimi infinitezimale. – Din fr. infinitésimal.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 5 iulie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2022: dendrocronologie

S-a născut în 1867 astronomul american A.E. Douglass, descoperitor al corelației dintre inelele anuale ale copacilor și ciclurile solare. A fondat dendrocronologia, metoda de determinare a vârstei copacilor, bazată pe studierea inelelor anuale ale copacilor.
iconița cuvântului zilei

2021: primiții

În 1954, Elvis Presley demisionează de la jobul său de șofer și semnează primul contract cu casa de discuri Sun Records.
iconița cuvântului zilei

2020: tebaism

S-a născut în 1889 Jean Cocteau, poet, scriitor, pictor, dramaturg și cineast francez. În limba română i-a apărut printre altele și cartea Opium. Jurnalul unei dezintoxicări.
iconița cuvântului zilei

2019: exiguu

În 1946 inginerul și designerul parizian Louis Réard a lansat la Paris costumul de baie denumit bikini. Prezentat drept cel mai mic costum de baie din lume, bikini-ul a fost considerat scandalos, fiind inițial interzis în multe țări.
iconița cuvântului zilei

2018: varieteu

S-a născut în 1880 Constantin Tănase, actor român de scenă și de vodevil, celebru cupletist și o figură cheie în teatrul de revistă românesc.