6 definiții pentru baby

Dicționare explicative

Explică cele mai întâlnite sensuri ale cuvintelor.

baby [’bebi sau ’beibi] s.m. invar. v. bebe.

BABY [BEBI] s. m. inv. copil. (< engl. baby)

baby-baschet s. m. 1976 (sport) Baschet simplificat pentru a fi jucat de copii foarte mici v. minibaschet [pron. bebibaschet] (din baby + baschet)

baby-sitter s. m. f.„Fiind pus în situația de a-și crește el copiii, de a deveni menajeră, bucătar, fată în casă și baby-sitter, de a da de greul vieții de familie, Romeo revine la Julieta.” Sc. 16 VII 81 p. 4. ◊ „Gama de meserii spre care se îndreaptă studenții este deosebit de largă: de la meditator la hamal, de la vânzător la disc-jockey, de la șofer de taxi la agent de publicitate, de la ghid la baby-sitter.” ◊ „22” 2026 V 93 p. 10. ◊ „[...] noua orientare [...] constă în formarea de baby-sitter, adică de îngrijitori de copii.” Expr. Mag. 7/95 p. 14 [pron. bebi-sităr] (din engl., fr. baby-sitter; PR 1953, DMC 1960)

baby-skilift s. m. (sport) Skilift de proporții mai mici ◊ „Prin grija [...] asociațiilor sportive locale, a fost montat un «baby-ski-lift», s-au procurat 120 perechi noi de schiuri, echipament și bocanci, au fost verificate și marcate pârtiile de fond și probe alpine.” M. 19 XII 73 p. 5; v. și telecabină [pron. bebischilift] (din baby + skilift)

Dicționare morfologice

Indică formele flexionare ale cuvintelor (conjugări, declinări).

+baby spanac [baby pron. engl. beĭbi] s. m.

Intrare: baby
  • pronunție: beĭbi
substantiv masculin (M999)
Surse flexiune: DOOM 3
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular
  • baby
plural
  • baby
genitiv-dativ singular
plural
vocativ singular
plural
info
Aceste definiții sunt compilate de echipa dexonline. Definițiile originale se află pe fila definiții. Puteți reordona filele pe pagina de preferințe.
arată:

baby, babysubstantiv masculin

etimologie:

info Lista completă de definiții se află pe fila definiții.