5 definiții pentru morris


Dicționare specializate

Aceste definiții explică de obicei numai înțelesuri specializate ale cuvintelor.

morris dance (cuv. engl.) v. moresca.


Dicționare enciclopedice

Definiții enciclopedice

MORRIS [móris], Charles William (1901-1979), filozof american. Unul dintre fondatorii semioticii („Fundamentele teoriei semnelor”, „Semne, limbaj și comportament”), pe care a interpretat-o de pe poziții pragmatice.

MORRIS [móris], William (1834-1896), desenator, decorator, poet, scriitor și critic de artă engleză. Creație de factură prerafaelită. A ridicat prestigiul artelor decorative, creând modele inspirate din artizanatul medieval. Xilogravuri în spirit medieval. Versuri neoromantice („Apărarea Gueneverei și alte poeme”, „Raiul pământesc”), ulterior poezie revoluționară („Imnuri pentru socialiști”); proză social-utopică (nuvela „Visul lui John Bull”, „Vești de Nicăieri”).

MORRIS JESUP [móris dʒésəp], cap în ins. Groelanda, situat în extremitatea nordică a acesteia, în Țara Peary, la M. Lincoln, la 83°38′ lat. N și 33°52′ long. V.

PHILIP MORRIS, societate americană, producătoare de țigări, fondată în 1919. Din 1985 a devenit un holding de companii; a făcut un pas important când și-a redus dependența de tutun, cumpărând General Foods (1985), Kraft Foods (1988) ș.a. În 2000 a cumpărat compania RJR Nabisco. Vinde în toată lumea mărcile Marlboro, Muratti ș.a.

Intrare: morris
morris
Nu există informații despre paradigma acestui cuvânt.