2 intrări

3 definiții


Dicționare explicative

Explică cele mai întâlnite sensuri ale cuvintelor.

Homorod m. 1. afluent al Oltului; 2. sat în Transilvania, în județul Huniedoarei: 1050 loc.; 3. sat în județul Târnavei-Mari: 1250 locuitori.

Homorod-Almaș n. 1. sat și stațiune balneară în Transilvania, în județul Odorheiu; 2. cea mai mare peșteră din Ardeal, compusă din vr’o 52 de galerii foarte întortochiate.


Dicționare enciclopedice

Definiții enciclopedice

HOMOROD 1. Râu, afl. stg. al Someșului; 55 km. Izv. din Culmea Codrului, trece prin C. Someșului și se varsă pe terit. Ungariei. Canalizat în cursul inf. Se mai numește Homorodu Vechi. 2. Rîu, afl. dr. al Oltului, format din Homorodu Mare (52 km) și Homorodu Mic (46 km), care izv. din M-ții Harghita. 3. Com. în jud. Brașov, pe râu Homorod (2); 2.549 loc. (1998). Expl. de andezite. Cherestea și produse lactate. Herghelie. Stațiune balneoclimaterică de interes local, cu izvoare cu ape minerale sulfuroase, clorurate, bicarbonatate. Biserică evanghelică (sec. 13), cu fresce din sec. 14, refăcută și întărită (sec. 16-19), situată în mijlocul unei puternice cetăți țărănești, cu dublă incintă (sec. 15-16).

Intrare: homorod
homorod
Nu există informații despre paradigma acestui cuvânt.
Intrare: Homorod
Homorod
Nu există informații despre paradigma acestui cuvânt.