5 definiții pentru disa


Definiții din dicționare specializate

Aceste definiții pot explica numai anumite înțelesuri ale cuvintelor.

DISA Berg., DISA, fam. Orchidaceae. Gen originar din Africa de S și Insula Madagascar, cca 122 specii, terestre, cu bulbi, tulpini de înălțimi diferite. Flori (petala exterioară centrală concavă sau ca un coif, la bază cu un pinten) în ciorchine sau spic.

D. longicornu L. Specie care înflorește vara. Flori (labei în formă de limbă, pinten ușor îndoit) albastre-deschis, cîte una singură pe o tulpină înaltă de cca 15 cm. Frunze în formă de rozetă, la baza plantei.

D. racemosa L. (syn. D. secunda Sw.). Specie, care înflorește vara. Flori roșietice cu diametrul de cca 5 cm (labei în formă de limbă), cca 9, în ciorchine. Tulpină cca 0,70-0,80 m înălțime, la bază cu frunze lunguiețe așezate în formă de rozetă.

D. uniflora Berg. (syn. D. grandiflora L.). Specie, care înflorește vara. Flori mari, cu diametrul de cca 9,5 cm (petalele exterioare, laterale, roșu-aprins, pinten scurt, labei mic, în formă de limbă), cca 5, pe o tulpină înaltă de 0,6-5-0,75 m. Frunze verzi-închis, lucioase.

Disa graminifolia Ker. (syn. Herschelia coelestis L.). Specie care înflorește toamna, cca 7 flori albastre, cu diametrul de 2-3 cm, buză nelobată, cu margine violetă. Frunze filamentoase, bulbi eliptici. Tulpină cca 55 cm. înălțime.

Intrare: disa
disa
Nu există informații despre flexiunea acestui cuvânt.