4 definiții pentru corypha


Definiții din dicționare specializate

Aceste definiții pot explica numai anumite înțelesuri ale cuvintelor.

CORYPHA L., CORIFA, fam. Palmae. Gen originar din Asia tropicală și Arhipelagul Malaiez, 6-8 specii, arbori de seră cu trunchiuri înalte, inelate sau cu șănțulețe groase. Flori mici cu caliciul trifid, corolă tripartită, hermafrodite, grupate în spadice înconjurat la bază de o spată. Fruct, drupă. Frunze terminale, mari, curbate, crestate pînă în centru în fîșii liniar-lanceolate, pețioli puternici, spinoși.

C. umbraculifera L. Specie cu inflorescență terminală în formă de candelabru. Frunze în vîrful tulpinii, cu cca 100 diviziuni, cu pețioli groși, lungi de 2 m, prevăzuți cu spini scurți.

Corypha elata Roxb. (syn. C. gebanga Blume). Specie cu frunze mari, curbate, grupate în vîrful tulpinii, glauce, despicate în segmente înguste de la mijloc. Pețiol lung de cca 4 m prevăzut cu spini. Trunchi drept (12-20 m înălțime), inelat în spirală.

Livistona australis Mart. (syn. Corypha australis Robert Brown). Specie cu flori mici, galbene, dispuse pe un spadice lung, ramificat, glabru. Frunze verzi cu luciu metalic, pînă la 2 m diametru, fidate, cca 50 segmente liniare, bifide, susținute de pețioli lungi de cca 2,5 m, pe margini cu spini, mai întîi negri apoi roșii-maronii. Palmier înalt de cca 20 m cu cicatricele de pe tulpină rotunde. Iernează în sere la cca 10°C.

Intrare: corypha
corypha
Nu există informații despre flexiunea acestui cuvânt.