5 intrări

5 definiții


Definiții din dicționare specializate

Aceste definiții pot explica numai anumite înțelesuri ale cuvintelor.

ANGELONIA Humb. et Bonpl., ANGELONIA, fam. Scrophulariaceae. Gen originar din regiunile tropicale ale Americii, cca 27 specii, erbacee, rar semilemnoase, erecte, înalte pînă la 1 m, cele mai multe ornamentale prin flori. Flori (corolă aproape rotundă cu 2 buze, împărțită în 5 diviziuni, 4 stamine, dintre care 2 mai scurte) albastre-purpur sau violete, singulare pe o tijă care crește în axa frunzei sau în formă de racem terminal.

Angelonia angustifolia Benth. Specie care înflorește în iun.-noiemb. Flori violete în raceme, în vîrful unei tulpini erecte, înalte pînă la 40 cm. Frunze îngust-lanceolate, netede.

Angelonia cornigera Hook. Specie anuală. Înflorește în iun.-aug. Flori purpur, în interior mai închise, pe o tijă erectă, înaltă pînă la 35 cm. Frunze ușor pubescente, lanceolate.

Angelonia gardneri Hook. Specie ce înflorește în iun.-aug. Erbacee pînă la semiarbust,. erectă, înaltă pînă la cca 85 cm, glandulos-pubescentă. Flori purpur, la mijloc albe. Frunze lanceolate.

Angelonia salicariaefolia H.B.K. Specie ce înflorește în iun.-noiemb. Flori în raceme lungi, erecte, albastre, pe tije înalte de cca 55 cm.

Intrare: Angelonia (gen de plante)
Angelonia (gen de plante)
gen de plante (I2.1)
Intrare: Angelonia angustifolia
Angelonia angustifolia  nomenclatura binară
compus
Intrare: Angelonia cornigera
Angelonia cornigera  nomenclatura binară
compus
Intrare: Angelonia gardneri
Angelonia gardneri  nomenclatura binară
compus
Intrare: Angelonia salicariaefolia
Angelonia salicariaefolia  nomenclatura binară
compus