3 intrări

3 definiții


Dicționare enciclopedice

Definiții enciclopedice

TRICHOCAULON N. E. Br., TRICOCAULON, fam. Ascleviadaceae. Gen originar din Africa ele S-V, Madagascar, Somalia, cca 23 specii. Flori mici, mai multe așezate printre negi spre vîrful corpului, au petale îndepărtate și plate sau în formă de farfurie cu crestături adînci, colorit variabil cu pete. Înfloresc în sept.-febr. Sînt plante suculente cu corpuri cărnoase, groase, globuloase pînă la cilindrice, simple sau ramificate de la bază cu mulți negi; așezați în spini sau pe coaste terrminîndu-se deseori în peri.

Trichocaulon cactiforme (Hook.) N. E. Br. Florile (corolă cu diametrul pînă la 1,5 cm, glabră, în interior cu papile, galbenă-pal cu pete roșii pal, lacinii triunghiular-ovate cu vîrf scurt, ascuțit) apar în creștetul plantelor. Corpuri cilindrice sau obovate, pînă la 12 cm înălțime, și 5-6 cm grosime, gri-verzi, negi așezați dens și cu solzi minusculi.

Trichocaulon meloforme Mari. Specie cu florile scurt-pedunculate (corolă campanulată, patentă, cu diametrul pînă la 1,2 cm, în exterior închisă Ia culoare, în interior galbenă cu pete castanii, lacinii lat-ovate cu vîrf scurt, ascuțit, maro și cu pete maronii, tub floral de cîțiva mm lungime), 1-3 așezate în creștetul corpului. Corpuri solitare sau cîte 2-3, globuloase sau ovat-globuloase, gri-verzi cu negi rotunzi.

Intrare: Trichocaulon (gen de plante)
Trichocaulon (gen de plante)
gen de plante (I2.1)
  • Trichocaulon
Intrare: Trichocaulon cactiforme
Trichocaulon cactiforme park  nomenclatura binară
compus
  • Trichocaulon cactiforme
Intrare: Trichocaulon meloforme
Trichocaulon meloforme park  nomenclatura binară
compus
  • Trichocaulon meloforme