3 definiții pentru Murphy


Dicționare enciclopedice

Definiții enciclopedice

MURPHY [mə:rfi], Eddie (pe numele adevărat Edward Regan) (n. 1961), actor american. Interpret principal în filme de acțiune și în comedii („Alte 48 de ore”, „Vampirul din Brooklyn”, „Profesorul trăsnit”). S-a impus cu personajul lui Axel Foly în serialul „Polițistul din Beverly Hills”.

MURPHY, Legile lui ~, enunțuri referitoare la unele fapte și întâmplări reale ale activității umane care afirmă, în termeni neștiințifici, că acestea se petrec (imprevizibil și cu mare probabilitate) în sens negativ (ex. în marea majoritate a cazurilor, o felie de pâine unsă cu unt cade cu partea acoperită cu unt jos etc.). Aceste postulate, atribuite inginerului american Ed. Murphy, au fost culese și publicate (1977) de către A. Bloch în lucrarea „Legile lui Murphy și alte motive pentru care lucrurile merg rău”.

MURPHY [mə:rfi], William Parry (1892-1978), medic american. Descoperiri în tratamentul anemiei pernicioase (tratamentul cu vitamina B12). A pus la punct o metodă de diagnostic a calculilor vezicii biliare și alte pentru tratamentul peritonitei purulente generalizate. Lucrări privind tratamentul diabetului zaharat. Premiul Nobel pentru fiziologie și medicină (1934), împreună cu G. Minot și G.H. Whipple.

Intrare: Murphy
Murphy
Nu există informații despre paradigma acestui cuvânt.