3 intrări

3 definiții

Dicționare enciclopedice

Definiții enciclopedice

HOULLETIA A. Brongn., HULEȚIA, fam. Orchidaceae. Gen originar din America Centrală și America Latină, 8-12 specii, epifite, rareori terestre, cu pseudobulb ovat cu muchii. O singură frunză, ovată, pieloasă și nervată paralel, cu vîrf ascuțit. Peduncul erect sau pendent, de la baza bulbului, cu cca 10 flori (petalele exterioare și interioare aproape egale, îndepărtate, label cu un dinte).

Houlletia brocklehurstiana Lindl. Specie care înflorește în noiemb. Flori cu diametrul de 6-7 cm (petale exterioare și interioare ovate, roșii-maro-deschis cu ciungi galbene, la bază cu pete roșii-maro; cele exterioare, laterale, pe partea superioară cu o pată sîngerie) dispuse, cca 10, pe uri peduncul erect, înalt de 35-45 cm. Pseudobulb de cca 7 cm, înălțime, din care pornesc o frunză pețiolată, lungă de 35-45 cm și pedunculul floral.

Houlletia odoratissima Lindl. Specie care înflorește, în aug.-sept. Flori parfumate, cu diametrul de 6-7 cm, maro-deschis cu cîteva pete albe pe label, cca 10, pe un peduncul înalt de 35-45 mm.

Intrare: Houlletia (gen de plante)
Houlletia (gen de plante)
gen de plante (I2.1)
  • Houlletia
Intrare: Houlletia brocklehurstiana
Houlletia brocklehurstiana park  nomenclatura binară
compus
  • Houlletia brocklehurstiana
Intrare: Houlletia odoratissima
Houlletia odoratissima park  nomenclatura binară
compus
  • Houlletia odoratissima