3 definiții pentru Ghika


Dicționare enciclopedice

Definiții enciclopedice

GHIKA, Alexandru (1902-1964, n. București), matematician român. Acad. (1963), prof. univ. la București. Fondator al școlii românești de analiză funcțională. Studii privind funcțiile monogene, spațiile vectoriale și topologice, modulele tipologice și operatorii liniari. A introdus noțiunile de puncte periferice și puncte interstițiale, de paraconvexitate.

GHIKA-BUDEȘTI, Ștefan (1904-1959, n. Predeal), geolog român. M. coresp. al Acad. (1955), prof. univ. la București și Timișoara. Studii geologice și petrografice asupra m-ților Lotru, Parâng și Făgăraș. Studii de geologie tehnică pentru barajele de la Bicaz, Vidraru și Lotru.

GHIKA-BUDEȘTI, Nicolae (1869-1943, n. Iași), arhitect român. M. de onoare al Acad. (1937), prof. univ. la București. Adept al stilului neoromânesc în arhitectură (clădirea actualului Muzeu al Țăranului Român), a realizat numeroase construcții de locuințe și social-culturale. Activitate susținută de studiere a vechii arhitecturi românești („Evoluția arhitecturii în Muntenia și în Oltenia”).

Intrare: Ghika
Ghika
Nu există informații despre paradigma acestui cuvânt.