4 intrări

5 definiții


Dicționare enciclopedice

Definiții enciclopedice

ELODEA Mich., ELODEA, fam. Hydrocharitaceae. Gen originar din America de N și America de.S, cca 10 specii, acvatice, cu tulpini lungi, rămuroase, se dezvoltă repede. Frunze alungit-liniare dispuse în verticale. Flori mascule aproape sesile, cu trei sepale ovale, petale rotunde sau alungite, cca 9 stamine; cele femele, singulare, cu peduncul lungi se ridică la suprafața apei, unde se fecundează cu polenul de la florile mascule, ieșite și ele la suprafață apei.

Elodea callitrichoides Casp. (syn. Anacharis collitrichoides Rich.). Specie cu 3-4 frunze (liniare, puțin dentate) opuse sau în verticil. Plantă delicată, pentru acvarii, la o temperatură a apei de 18-20°C, iarna ceva mai scăzută.

Elodea canadensis Michx. (syn. Anacharis canadensis Planch.). Plantă acvatică, submersă, rezistentă. Tulpini subțiri ce poartă frunze mici, 3-4, în verticil său opuse, liniare, puțin dentate. Pentru acvarii reci sau semi-calde.

Elodea densa Casp. (syn. Anacharis densa Marie – Vict.). Specie de cca 3,8 m înălțime, tulpini bogat înfrunzite. Frunze puțin îndoite. Crește cu rădăcini în sol, pe fundul acvariului, se formează o înțelenire sau liberă, plutitoare, la o temperatură, de 16-20°C. Florile mascule nu se desprind de plantă și sunt mai mari decît cele femele.

LAGAROSIPHON Hary., LAGAROSIFON, fam. Hydrocharitaceae. Gen cu o singură specie în Africa de S: Lagarosiphon muscoides Harv. (syn. Elodea crispa hort.). Plantă acvatică, submersă, Viguroasă, rezistentă. Crește ușor și este un bun oxigenator. Are frunze ondulate, de culoare închisă.

Intrare: Elodea (gen de plante)
Elodea (gen de plante)
gen de plante (I2.1)
  • Elodea
Intrare: Elodea callitrichoides
Elodea callitrichoides park  nomenclatura binară
compus
  • Elodea callitrichoides
Intrare: Elodea canadensis
Elodea canadensis park  nomenclatura binară
compus
  • Elodea canadensis
Intrare: Elodea densa
compus
  • Elodea densa