5 intrări

5 definiții

Dicționare enciclopedice

Definiții enciclopedice

ANGELONIA Humb. et Bonpl., ANGELONIA, fam. Scrophulariaceae. Gen originar din regiunile tropicale ale Americii, cca 27 specii, erbacee, rar semilemnoase, erecte, înalte pînă la 1 m, cele mai multe ornamentale prin flori. Flori (corolă aproape rotundă cu 2 buze, împărțită în 5 diviziuni, 4 stamine, dintre care 2 mai scurte) albastre-purpur sau violete, singulare pe o tijă care crește în axa frunzei sau în formă de racem terminal.

Angelonia angustifolia Benth. Specie care înflorește în iun.-noiemb. Flori violete în raceme, în vîrful unei tulpini erecte, înalte pînă la 40 cm. Frunze îngust-lanceolate, netede.

Angelonia cornigera Hook. Specie anuală. Înflorește în iun.-aug. Flori purpur, în interior mai închise, pe o tijă erectă, înaltă pînă la 35 cm. Frunze ușor pubescente, lanceolate.

Angelonia gardneri Hook. Specie ce înflorește în iun.-aug. Erbacee pînă la semiarbust,. erectă, înaltă pînă la cca 85 cm, glandulos-pubescentă. Flori purpur, la mijloc albe. Frunze lanceolate.

Angelonia salicariaefolia H.B.K. Specie ce înflorește în iun.-noiemb. Flori în raceme lungi, erecte, albastre, pe tije înalte de cca 55 cm.

Intrare: Angelonia (gen de plante)
Angelonia (gen de plante)
gen de plante (I2.1)
  • Angelonia
Intrare: Angelonia angustifolia
Angelonia angustifolia park  nomenclatura binară
compus
  • Angelonia angustifolia
Intrare: Angelonia cornigera
Angelonia cornigera park  nomenclatura binară
compus
  • Angelonia cornigera
Intrare: Angelonia gardneri
Angelonia gardneri park  nomenclatura binară
compus
  • Angelonia gardneri
Intrare: Angelonia salicariaefolia
Angelonia salicariaefolia park  nomenclatura binară
compus
  • Angelonia salicariaefolia