4 intrări

4 definiții


Dicționare enciclopedice

Definiții enciclopedice

ALTERNANTHERA Forsk., ALTERNANTERA, fam. Amaranthaceae. Gen cu 172 de specii, anuale și vivace, erbacee, puțin semilemnoase, ramificate, noduroase, fragile, scunde, compacte, originare din zonele tropicale și subtropicale ale Americii și Australiei. Frunze viu și diferit colorate. Flori mărunte, insignifiante, albe, solitare sau în inflorescențe sferice.

Alternanthera amoena (Lem.) Voss. Specie la care florile sînt dispuse terminal, 1-3. Vivace, pînă la 10 cm înălțime, ramificate de jos, cu tulpină glabră în partea superioară, în rest pubescentă, cilindrică. Frunze oblong-lanceolate, lamina roșie cu verde sau roșie-rozie cu nervuri mai închise, pubescentă la bază.

Alternanthera bettzickiana (Regel) Nicholson. Specie cu habitus de tufă ramificată, înaltă pînă la 20 cm, vivace, semilemnoasă, Frunze verzi pătate cu galben și roz, spatulate, cuneiforme și pubescente la bază.

Alternanthera versicolor (Lem.) Voss. Specie cu tulpini ramificate de jos, înalte pînă la 2Oi cm. Frunzele, spatulat-ovate, cuneiforme și pubescente la bază, scurt-pețiolate, împreună cu tulpina au culoare purpurie-închis, uneori arămie, lucioase. Frunze cu macule roz- roșii și alburii-oliv.

Intrare: Alternanthera (gen de plante)
Alternanthera (gen de plante)
gen de plante (I2.1)
  • Alternanthera
Intrare: Alternanthera amoena
Alternanthera amoena  nomenclatura binară
compus
  • Alternanthera amoena
Intrare: Alternanthera bettzickiana
Alternanthera bettzickiana  nomenclatura binară
compus
  • Alternanthera bettzickiana
Intrare: Alternanthera versicolor
Alternanthera versicolor  nomenclatura binară
compus
  • Alternanthera versicolor