Cuvântul zilei, 17 mai 2024

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
portativ
© imagine Addell Design

PORTATIV1, portative, s. n. Grup de cinci linii orizontale, paralele și egal distanțate, pe care și între care se scriu notele muzicale. – Et. nec.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 17 mai în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: nonconformism

S-a născut în 1936 Dennis Hopper, actor și regizor de film american. A regizat și a jucat în Singuraticii (în engleză Easy Rider) (1969), câștigând un premiu la Festivalul de la Cannes. Filmul spune povestea a doi motocicliști care călătoresc în sudul și sud-vestul Americii, fiind o explorare a societății americane de la sfârșitul anilor '60 și tratând ascensiunea și decăderea mișcării hippie, precum și consumul de droguri.
iconița cuvântului zilei

2022: conex

Ziua mondială a telecomunicațiilor și a societății informaționale (ONU)
iconița cuvântului zilei

2021: anodin

S-a născut în 1904 Jean Gabin, unul dintre cei mai mari actori de film francezi. Printre multele sale roluri se numără și cel din filmul Oameni fără importanță.
iconița cuvântului zilei

2020: safism

În 1990 Organizația Mondială a Sănătății a scos homosexualitatea din nomenclatorul bolilor.
iconița cuvântului zilei

2019: succint

În 1957 regizorul Ion Popescu-Gopo a fost premiat la Cannes cu Marele Premiu Palme d’Or pentru scurt metraj, pentru filmul de desen animat „Scurtă istorie”.