Cuvântul zilei, 21 martie 2024

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
problema celor trei corpuri
© imagine Ștefania
Vizioneaza acum, doar pe Netflix.

Problema celor trei corpuri
1 (în astronomie) problema determinării traiectoriei și vitezei a trei corpuri sub influența legii atracției universale și a legilor mișcării ale lui Newton, cunoscându-le pozițiile și vitezele inițiale.
2 Un serial Netflix, creat de David Benioff, D.B. Weiss și Alexander Woo, inspirat din trilogia omonimă care urmărește o saga epică ce transcende decenii și realități. Aici, decizia crucială luată de o tânără femeie în China anilor '60 reverberează în spațiu și timp până în zilele noastre. În timp ce legile naturii se destramă inexplicabil, un grup strâns de oameni de știință geniali își unesc forțele cu un detectiv cu metode mai neortodoxe pentru a înfrunta cea mai mare amenințare din istoria omenirii.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 21 martie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: dravidian

Ziua internațională pentru eliminarea discriminării rasiale
iconița cuvântului zilei

2022: ingambament

Ziua mondială a poeziei (ONU)
iconița cuvântului zilei

2021: muștiuc

În 1846 belgianul Adolphe Sax depunea la Paris brevetul pentru instrument muzical numit saxofon.
iconița cuvântului zilei

2020: remonstrare

În 1980 președintele Jimmy Carter anunță că Statele Unite vor boicota Jocurile Olimpice de Vară de la Moscova pentru a protesta față de invazia sovietică în Afghanistan.
iconița cuvântului zilei

2019: ditiramb

Ziua internațională a poeziei.