Cuvântul zilei, 2 martie 2024

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
șterpeli
imagine © Andrea Homorodean

ȘTERPELI, șterpelesc, vb. IV. Tranz. (Fam.) 1. A sustrage ceva (cu abilitate); a fura. 2. (În expr.) A o șterpeli = a pleca repede (și pe furiș). 3. (Rar) A atinge ceva ușor și în treacăt. – Et. nec.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 2 martie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: gamă

În 1965 a avut loc premiera filmului Sunetul muzicii cu Julie Andrews și Christopher Plummer.
iconița cuvântului zilei

2022: germina

Pe 2 martie 1998 sonda spațială Galileo a trimis date care sugerau existența unui ocean de apă lichidă pe Europa, una dintre lunile lui Jupiter.
iconița cuvântului zilei

2021: picaj

Actrița americană Bryce Dallas Howard împlinește 40 de ani. Criticii au apreciat rolul său în episodul Nosedive (Picaj) din serialul Black Mirror.
iconița cuvântului zilei

2020: ogoire

S-a născut în 1968 actorul britanic Daniel Craig, cunoscut mai ales datorită filmelor sale din seria James Bond, printre care și 007: Partea lui de consolare (în engleză Quantum of Solace).
iconița cuvântului zilei

2019: contumacie

În 2001 criminalul nazist austriac Alois Brunner, cel care se află la originea ideii soluției finale împotriva evreilor, a fost condamnat, în contumacie, la închisoare pe viață, de către Curtea cu juri de la Paris, pentru crime împotriva umanității.