Cuvântul zilei, 9 februarie 2024

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
latifundiar
© imagine Ramona

LATIFUNDIAR, -Ă, latifundiari, -e, s. m. și f. Persoană care posedă întinse domenii agricole; mare moșier, mare bogătaș. [Pr.: -di-ar] – Latifundiu + suf. -ar.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 9 februarie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: ineficace

În 1929 s-a încheiat, la Moscova, între URSS, România, Letonia și Estonia, un acord prin care statele semnatare se obligau să pună în aplicare Pactul Briand-Kellogg, de renunțare la război ca instrument de politică națională. Acordul a fost semnat ulterior și de Lituania, Finlanda, Turcia și Iran. Peste 10 ani, Rusia invada Finlanda, Estonia, Letonia, Polonia și Basarabia.
iconița cuvântului zilei

2022: sextet

Voleiul a fost inventat în 1895 în Statele Unite de către William G. Morgan, profesor de educație fizică în Massachusetts, cu scopul de a-i ține ocupați pe sportivi în timpul iernii.
iconița cuvântului zilei

2021: imprudent

S-a născut în 1945 actrița americană Mia Farrow. Printre filmele sale se numără și Imprudenta.
iconița cuvântului zilei

2020: porfiriu

S-a născut în 1944 Alice Walker, scriitoare și o activistă politică americană. A devenit cunoscută pe plan intenațional datorită romanului Culoarea purpurie, publicat în anul 1983 și premiat cu Premiul Pulitzer.
iconița cuvântului zilei

2019: colportaj

În 1953 este lansată în Franța colecția de cărți de buzunar Livre de poche, care a cunoscut un succes remarcabil.