Cuvântul zilei, 18 aprilie 2023

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
incarna
© imagine Addell Design

INCARNA, incarnez, vb. I. Refl. și tranz. 1. A (se) întrupa; a (se) transforma în om. ♦ Fig. A lua sau a da o formă concretă, reală. ♦ Tranz. A juca un rol într-o piesă. 2. (Despre unghii) A crește în carne. [Var.: încarna vb. I] – Din fr. incarner, lat. incarnare.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 18 aprilie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: ingerință

În 2019 este pusă la dispoziția publicului și a Congresului Statelor Unite o versiune redactată a raportului Mueller privind ingerența Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016.
iconița cuvântului zilei

2022: anex

S-a născut în 1947 actorul american James Woods, cunoscut mai ales pentru rolurile sale secundare. A obținut două nominalizări la Premiul Oscar și a câștigat trei premii Emmy.
iconița cuvântului zilei

2021: nacelă

În 1863 Jules Verne publică primul său roman, Cinci săptămâni în balon.
iconița cuvântului zilei

2020: dolmen

Ziua internațională pentru conservarea monumentelor.
iconița cuvântului zilei

2019: antagonism

S-a născut în 1927 politologul american Samuel Phillips Huntington, cunoscut pentru cartea sa Ciocnirea civilizațiilor și refacerea ordinii mondiale în care susține teza unei noi ordini mondiale, principala cauză a conflictelor viitoare fiind diferențele de ordin cultural și religios dintre civilizații.