Cuvântul zilei, 1 iunie 2022

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
soroci
imagine © Andrea Homorodean

SOROCI, sorocesc, vb. IV. Tranz. (Înv. și pop.) 1. A fixa termenul la care urmează să se efectueze un lucru; p. gener. a hotărî, a fixa. 2. (În superstiții) A ursi, a sorti; a descânta, a meni. – Din soroc.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 1 iunie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: exorciza

Născut în Statele Unite, în 1935, Ronald Edwin Hunkeler a inspirat filmul The Exorcist. A fost un copil cu probleme de comportament, interpretate ca semne de posedare, nu ca simptome psihiatrice. A fost supus mai multor ședințe de exorcizare în timpul cărora a devenit foarte violent.
iconița cuvântului zilei

2021: muabilitate

În 2017, singur împotriva tuturor, președintele Statelor Unite, Donald Trump, denunță acordul climatic de la Paris semnat pe 12 decembrie 2015, care prevede limitarea încălzirii globale la maximum 2 grade. Joe Biden, la doar câteva ore după preluarea mandatului, anunță revenirea SUA la acordul climatic de la Paris.
iconița cuvântului zilei

2020: burtieră

În urmă cu 40 de ani avea loc prima transmisiune a postului de știri CNN.
iconița cuvântului zilei

2019: clișeiza

S-a născut în 1926 Marilyn Monroe, actriță, model, cântăreață și sex simbol. A fost distribuită în multe filme în rolul blondei naive.
iconița cuvântului zilei

2018: zgâmboi

Ziua copilului