Cuvântul zilei, 9 aprilie 2022

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
semidoct
© imagine Ramona

SEMIDOCT, -Ă, semidocți, -te, adj., s. m. și f. (Om) care are cunoștințe puține și superficiale (dar se crede cult); (om) puțin instruit. – Semi- + doct.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 9 aprilie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: pârjoli

În 2003, Bagdadul cade în mâinile forțelor americane, punându-se astfel capăt invaziei Irakului. Bagdadul a suferit daune grave în urma bătăliilor și a revoltelor, care au cuprins inclusiv jafuri și incendieri pe scară largă.
iconița cuvântului zilei

2023: ricana

Jean-Paul Belmondo s-a născut în 1933. Capacitatea sa de a juca roluri extrem de diferite, cascadoriile fără dublură, ironia și forma fizică neobișnuite l-au făcut unul dintre cei mai populari actori francezi.
iconița cuvântului zilei

2021: abzice

În 1768 John Hancock refuză accesul a doi agenți de vamă britanici la bordul navei sale, gest considerat ca fiind primul act de protest și rezistență al coloniilor americane împotriva stăpânirii britanice.
iconița cuvântului zilei

2020: morganatică

În 1937 Principelui Nicolae, fiul regelui Ferdinand și al reginei Maria, i s-au retras printr-un decret regal toate drepturile și prerogativele legate de statutul de alteță regală, ca urmare a căsătoriei morganatice cu Ioana Dumitrescu-Doleti. El s-a exilat în același an, sub numele de Nicolae Brana.
iconița cuvântului zilei

2019: îmburda

În 2004 a fost răsturnată cea mai importantă statuie a fostului lider irakian Saddam Hussein în centrul Bagdadului.