Cuvântul zilei, 14 aprilie 2021

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
scarabeu
imagine © Andrea Homorodean

SCARABEU, scarabei, s. m. 1. Insectă din ordinul coleopterelor, cu corpul lat și turtit, de culoare neagră, cu capul și cu picioarele dințate, care se hrănește cu excremente (Scarabeus sacer). 2. Pecete, piatră gravată, bijuterie care înfățișează un scarabeu (1). – Din fr. scarabée, lat. scarabaeus.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 14 aprilie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: umanism

Robert Doisneau, fotograf umanist francez, s-a născut pe 14 aprilie 1912. A fotografiat străzile din Paris, captând într-un mod poetic experiența umană de zi cu zi.
iconița cuvântului zilei

2023: scolie

S-a născut în 1126 Ibn Rushd, zis și Averroes, unul dintre cei mai importanți filosofi arabi ai Evului Mediu. Este autorul a peste 100 de cărți și tratate. Lucrările sale filosofice conțin numeroase comentarii la opera lui Aristotel, motiv pentru care a rămas cunoscut în lumea vestică și sub numele de Comentatorul.
iconița cuvântului zilei

2022: flegmă

S-a născut în 1973 actorul american Adrien Brody, câștigător al Premiului Oscar pentru cel mai bun actor. Printre filmele sale se numără și Indiferență.
iconița cuvântului zilei

2020: colbăi

In 1935 are loc în SUA cea mai puternică furtună de praf din istorie, norii de praf acoperind lumina soarelui.
iconița cuvântului zilei

2019: euritmie

S-a născut în 1950 scriitorul maghiar Péter Esterházy. Unul dintre romanele sale se intitulează Harmonia Caelestis.