Cuvântul zilei, 20 noiembrie 2020

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
jete
© imagine Addell Design

JETE s. n. 1. (coregr.) săritură executată de pe un picior pe altul fără a deplasa corpul. 2. (muz.) aruncarea controlată, studiată, a arcușului pe coardă pentru obținerea unui grup de sunete scurte, în aceeași trăsătură. (< fr. jeté)

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 20 noiembrie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: ghiurghiuliu

Pe 20 noiembrie 1985 s-a născut Russian Red (nume real Lourdes Hernández), cântăreață și actriță spaniolă. Cântă în principal în limba engleză, amestecând muzica independentă cu folk. Pseudonimul ei Russian Red vine de la numele rujului pe care îl folosește.
iconița cuvântului zilei

2022: industrios

Ziua industrializării Africii (ONU)
iconița cuvântului zilei

2021: tripoteur

În 1777 s-a născut Francis Greenway, arhitect englez condamnat în 1812 pentru fraudă și exilat în Australia. Acolo a devenit un arhitect influent și respectat atât de mult încât efigia sa a fost folosită pe bancnotele australiene de 10 dolari în 1960, devenind astfel singurul falsificator care a apărut pe o bancnotă.
iconița cuvântului zilei

2019: nebuloasă

S-a născut în 1889 Edwin Powell Hubble, astronom și cosmolog american, fondatorul astronomiei extragalactice.
iconița cuvântului zilei

2018: mamonic

S-a născut în 1907 regizorul francez Henri-Georges Clouzot, celebru pentru filmele sale „Diabolicele” și „Salariul groazei”.