Cuvântul zilei, 30 octombrie 2020

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
scatologie
© imagine Tiberiu

SCATOLOGIE, scatologii, s. f. Glumă, afirmație sau scriere în care se vorbește de lucruri triviale, scabroase (legate de excremente). ♦ (Med.) Tendință patologică de a utiliza cuvinte scabroase; coprolalie. – Din fr. scatologie.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 30 octombrie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: conciliere

În 1735 s-a născut John Adams, unul din părinții fondatori ai Statelor Unite.
iconița cuvântului zilei

2022: parcă

În 1871 se năștea Paul Valéry, scriitor, poet și filozof francez major din secolul 20. „La jeune Parque” este un poem de referință.
iconița cuvântului zilei

2021: aninat

În 1973 președintele turc Fahri Korutürk inaugurează la Istanbul Podul Bosfor, al patrulea pod suspendat din lume ca lungime la momentul acela. Podul se întinde peste strâmtoarea Bosfor, conectând Europa și Asia.
iconița cuvântului zilei

2019: incurie

În 2015 64 de persoane au murit și alte peste 160 au fost rănite în urma unui incendiu care a avut loc în clubul Colectiv din București. Clubul era supraaglomerat, nu avea dotări de stingerea incendiilor și funcționa fără avizul pompierilor pentru securitatea la incendii și pentru spectacolul pirotehnic organizat de una dintre formațiile prezente pe scenă.
iconița cuvântului zilei

2018: grobian

S-a născut în 1858 scriitorul Duiliu Zamfirescu. Cel mai cunoscut roman al său, „Tănase Scatiu” este povestea unui arendaș incult, bădăran și violent care se căsătorește pentru a parveni.