Cuvântul zilei, 19 octombrie 2020

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
inorog
© imagine Addell Design

INOROG, inorogi, s. m. Animal fabulos cu corp de cal și corn în frunte; licorn. ♦ (Rar) Rinocer. [Var.: inoroh s. m.] – Din sl. inorogŭ.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 19 octombrie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: șah

În 1922 s-a născut Ebrahim Golestan, regizor de film și scriitor iranian. Figură avangardistă, a fondat primul studio de film din țara sa. După Revoluția islamică din 1979, și-a încheiat cariera și s-a mutat la Londra, unde a dus o viață retrasă.
iconița cuvântului zilei

2022: firmament

În 2017 a fost detectat Oumuamua, primul corp interstelar provenit din afara sistemului nostru solar.
iconița cuvântului zilei

2021: oploși

În 2017 oamenii de știință japonezi anunțau descoperirea sub suprafața lunii a unei peșteri gigantice de 50 km lungime și 100 m lățime. Această peșteră ar putea oferi adăpost primilor oameni care se vor instala pe Lună.
iconița cuvântului zilei

2019: vernacular

S-a născut în 1899 Miguel Ángel Asturias, scriitor guatemalez, câștigător al Premiului Nobel pentru Literatură în anul 1967. În scrierile sale Asturias a fost preocupat de miturile, legendele și tradițiile ancestrale ale culturii Maya, care în opinia sa stă la baza culturii guatemaleze.
iconița cuvântului zilei

2018: eschivă

S-a născut în 1962 Evander Holyfield, fost boxer profesionist american. A fost campion mondial atât la categoria grea cât și la supergrea, fiind singurul boxer care a realizat acest lucru.