Cuvântul zilei, 6 august 2020

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
scrânciob
© imagine Ramona

SCRÂNCIOB, scrâncioburi, s. n. 1. Leagăn de lemn (sau construcție cu mai multe leagăne fixate pe același schelet) care se balansează sau se învârtește în cerc, servind ca mijloc de distracție; dulap. 2. Scândură sprijinită la mijloc pe un suport (gros), pe ale cărei capete se așază[1] două persoane, pentru a se legăna. – Et. nec. corectat(ă)

  1. În original așează. — gall

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 6 august în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: fieunde

S-a născut în 1962 actrița malaeziană de origine chineză Michelle Yeoh, câștigătoare a premiului Oscar pentru cea mai bună actriță pentru rolul din filmul Orice, oriunde, oricând.
iconița cuvântului zilei

2022: sedat

Pe 8 august 1996 trupa rock The Ramones a susținut concertul de adio. Unul dintre cântecele lor memorabile este Vreau să fiu sedat (I Wanna Be Sedated).
iconița cuvântului zilei

2021: lenifiant

Pe 6 august 1996 trupa rock The Ramones a susținut concertul de adio. Unul dintre cântecele lor memorabile este Vreau să fiu sedat (în engleză I Wanna Be Sedated).
iconița cuvântului zilei

2019: pop-art

S-a născut în 1928 Andy Warhol, grafician, fotograf, pictor și realizator de filme american, personalitate a curentului artistic cunoscut sub numele de pop-art.
iconița cuvântului zilei

2018: quechua

Ziua națională a Boliviei, aniversarea proclamării independenței față de Spania în 1825.