Cuvântul zilei, 6 iulie 2020

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
logopedie
© imagine Ramona

LOGOPEDIE s. f. Ramură a pedagogiei speciale care studiază, tratează și corectează defectele de pronunțare și de emisie vocală (mai ales la copii). – Din fr. logopédie.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 6 iulie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: patogen

În 1885 a avut loc prima vaccinare împotriva rabiei, de către Louis Pasteur.
iconița cuvântului zilei

2023: calvar

S-a născut în 1907 Frida Kahlo de Rivera, pictoriță mexicană cunoscută mai ales pentru autoportretele pictate într-un stil suprarealist, legate adesea de suferințele sale fizice. Pe 17 septembrie 1925, Frida se afla într-un autobuz, când acesta s-a ciocnit violent cu un troleibuz. A suferit un accident grav, cu numeroase fracturi pentru care a fost necesară montarea unei armături metalice. Durerile aveau să o însoțească toată viața.
iconița cuvântului zilei

2022: rabie

În 1885, prima vaccinare împotriva rabiei, de către Louis Pasteur.
iconița cuvântului zilei

2021: bioetică

S-a născut în 1946 filosoful australian Peter Singer, profesor de bioetică la Princeton University, cunoscut pentru munca sa privind etica modului în care tratăm animalele și pentru critica sa controversată legată de doctrina sanctității vieții.
iconița cuvântului zilei

2019: infrangibil

S-a născut în 1946 actorul american Sylvester Stallone. A devenit faimos datorită rolurilor principale din filme de acțiune ca Rocky și Rambo.