Cuvântul zilei, 4 februarie 2020

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
constrictor
imagine © Andrea Homorodean

CONSTRICTÓR ~oáre (~óri, ~oáre) Care se contractă; care se restrânge. ◊ Mușchi ~ori mușchi care, prin contractare, închid un orificiu. Boa-~ șarpe tropical care strânge mortal victima încolăcind-o. /<fr. constricteur

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 4 februarie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2022: eretism

În 1912 Franz François Reichelt, croitor austriac devenit francez, sare de la primul etaj al Turnului Eiffel îmbrăcat cu un costum-parașută creat chiar de el, dar se prăbușește și moare.
iconița cuvântului zilei

2021: sarcom

Ziua mondială de luptă împotriva cancerului.
iconița cuvântului zilei

2019: ponderos

Începe în 1945 Conferința de la Ialta, dintre liderii SUA, Marea Britanie și Uniunea Sovietică. Delegațiile au fost conduse de către Roosevelt, Winston Churchill, și Stalin. Deciziile lor au fost cardinale și au schimbat cursul istoriei.
iconița cuvântului zilei

2018: indocilitate

Se naște în 1913 Rosa Louise Parks, militantă afroamericană, arestată deoarece a refuzat să cedeze locul în autobuz unui călător alb. Acțiunea ei a declanșat boicotul împotriva legii segregării rasiale în mijloacele de transport în comun.
iconița cuvântului zilei

2017: terasament

Pe 4 februarie 1967 începea construcția primei autostrăzi din România, București-Pitești.