Cuvântul zilei, 4 februarie 2019

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
ponderos
imagine © Andrea Homorodean

PONDERÓS, -OÁSĂ, ponderoși, -oase, adj. (Franțuzism învechit) Care are greutate, influență, importanță. Era cît p-aci să arunce într-un grozav labirint de complicațiuni trei din statele cele mai ponderoase ale Europei: Turcia, Franța și Polonia. HASDEU, I. V. 50.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 4 februarie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2022: eretism

În 1912 Franz François Reichelt, croitor austriac devenit francez, sare de la primul etaj al Turnului Eiffel îmbrăcat cu un costum-parașută creat chiar de el, dar se prăbușește și moare.
iconița cuvântului zilei

2021: sarcom

Ziua mondială de luptă împotriva cancerului.
iconița cuvântului zilei

2020: constrictor

S-a născut în 1948 Alice Cooper, căntăreț de muzică rock, compozitor, textier și muzician a cărui carieră muzicală se întinde pe o durată de patru decenii. În spectacolele sale apar adesea șerpii boa constrictori iar unul dintre albumele sale solo se intitulează Constrictor.
iconița cuvântului zilei

2018: indocilitate

Se naște în 1913 Rosa Louise Parks, militantă afroamericană, arestată deoarece a refuzat să cedeze locul în autobuz unui călător alb. Acțiunea ei a declanșat boicotul împotriva legii segregării rasiale în mijloacele de transport în comun.
iconița cuvântului zilei

2017: terasament

Pe 4 februarie 1967 începea construcția primei autostrăzi din România, București-Pitești.