Cuvântul zilei, 19 septembrie 2018

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
majorat
© imagine Addell Design

MAJORAT s. n. 1. proprietate inalienabilă rezervată primului născut în linie masculină al unei familii nobile. 2. vârstă de la care cineva se poate bucura prin lege de drepturi depline civile și politice; starea juridică a celui devenit major. (< fr. majorat, germ. Majorat)

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 19 septembrie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: denigra

În 1974 Yuri Andropov, în calitate de președinte al KGB-ului, aproba operațiunea la scară largă de discreditare a romancierului rus Aleksandr Soljenițîn pentru a forța ruperea oricărei legături dintre acesta și dizidenții sovietici.
iconița cuvântului zilei

2022: falocrație

În 1893, Noua Zeelandă acordă drept de vot femeilor.
iconița cuvântului zilei

2021: zvârlugă

Pe 19 septembrie 2015 AeroVelo, o companie din Toronto, a atins viteza de 139 hm/h cu un vehicul propulsat doar de forța unui om. Ulterior ei au îmbunătățit recordul la 144 km/h.
iconița cuvântului zilei

2020: zogorni

În 1952 serviciul de imigrări al Statelor Unite ale Americii, la intervenția lui J. Edgar Hoover, îi revocă lui Charlie Chaplin viza de intrare în țară, informându-l că, dacă se întoarce, va fi supus unor audieri privind înclinațiile sale comuniste. Charlie Chaplin trăia în SUA de 4 decenii.
iconița cuvântului zilei

2019: inerent

S-a născut în 1948 actorul englez Jeremy Irons, câștigător al Premiului Oscar pentru cel mai bun actor în anul 1991. A jucat în Inseparabilii.