Cuvântul zilei, 27 aprilie 2018

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
sufragiu
© imagine Ancuța Costandache

SUFRAGIU2, sufragii, s. n. 1. Drept de vot. ◊ Sufragiu universal = drept de vot acordat tuturor cetățenilor majori ai unei țări. 2. Sistem de votare (după modalitatea exercitării dreptului de vot și extinderea lui). 3. Aprobare, asentiment. [Var.: sufraj s. n.] – Din fr. suffrage, lat. suffragium.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 27 aprilie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: imbroglio

În 1784 a avut loc premiera comediei Nunta lui Figaro de Beaumarchais la Comedia Franceză. Creată 6 ani mai devreme, dar interzisă de cenzură, piesa a fost un triumf.
iconița cuvântului zilei

2022: polder

Ziua națională a Țărilor de Jos
iconița cuvântului zilei

2021: paricid

În 1931 George Enescu a terminat orchestrația operei Oedip, creație pe care a dedicat-o soției sale, Maria Rosetti-Tescanu.
iconița cuvântului zilei

2020: stenahorie

În 1667 poetul John Milton, sărac și orb, este nevoit să vândă drepturile de autor pentru poemul Paradisul pierdut pentru suma de 10 lire. Poemul este considerat unul dintre cele mai importante creații în limba engleză, alături de operele lui Shakespeare.
iconița cuvântului zilei

2019: organicism

S-a născut în 1820 Herbert Spencer, sociolog, psiholog și gânditor britanic. A fost un adept al organicismului. Este cunoscut și pentru expresia supraviețuirea celui mai adaptat pe care a folosit-o în cartea Principii de biologie.