Cuvântul zilei, 22 februarie 2018

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
ingenuu
© imagine Ramona

INGENUU, -UĂ, ingenui, -ue, adj., s. f. 1. Adj. Care vădește simplitate, naturalețe împletită cu sinceritate și cu naivitate, plin de ingenuitate; candid. 2. S. f. Rol, personaj, eroină care reprezintă o fată inocentă, pură, candidă; p. ext. persoană ingenuă. [Pr.: -nu-u] – Din lat. ingenuus, fr. ingénu.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 22 februarie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: cercetășie

Pe 22 februarie 1857, la Londra, s-a născut Robert Baden-Powell, general și erou în războiul burilor, fondatorul scutismului.
iconița cuvântului zilei

2023: postiș

Dinții primului președinte american, George Washington, se aflau într-o stare deplorabilă: când a devenit președinte în 1789, mai avea un singur dinte. Folosea proteze fabricate din dinți de animale și de sclavi. George Washington s-a născut pe 22 februarie 1732.
iconița cuvântului zilei

2022: serigrafie

În 1987 a murit Andy Warhol, figură majoră în pop-art, cunoscut mai ales pentru portretele sale în serie: Liz Taylor, Marylin Monroe, Mao Zedong... lucrări care sugerează dorința de a aboli moartea prin transformarea muritorilor în icoane.
iconița cuvântului zilei

2021: postum

În 2009 Heath Ledger primește postum premiul Oscar pentrul rolul Joker din filmul Cavalerul negru.
iconița cuvântului zilei

2020: caiman

S-a născut în 1962 Stephen Irwin, ecolog și proprietar de grădină zoologică, cunoscut datorită documentarului său Vânătorul de crocodili de pe canalul de televiziune Discovery.