Cuvântul zilei, 8 ianuarie 2018

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
singularitate
© imagine Teodora Pașcanu

SINGULARITATE s. f. (Rar) Calitatea de a fi singular; p. ext. ciudățenie, bizarerie. – Din fr. singularité, lat. singularitas, -atis.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 8 ianuarie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: alocuțiune

În 1790 primul preșesinte al SUA, George Washington, rostește primul discurs privind starea națiunii, un discurs anual ținut de președintele Statelor Unite în fața Congresului. Discursul se concentrează pe prezentarea unui raport privind situația generală a țării și pe prezentarea agendei legislative a președintelui și a priorităților naționale.
iconița cuvântului zilei

2023: rumega

În 1904 s-a născut Walter Diemer, inventatorul gumei de mestecat. Din 2007, anul în care a fost lansat iPhone, vânzările de gumă de mestecat au scăzut pentru că telefoanele ne țin ocupați la cozile din magazine și suntem mai puțin tentați să cumpărăm guma de mestecat expusă lângă case.
iconița cuvântului zilei

2022: răbduriu

S-a născut în 1925, la Hamburg, Helmuth Günther Hübener, cel mai tânăr luptător de rezistență german executat de naziști (la 17 ani).
iconița cuvântului zilei

2021: coliliu

S-a născut in 1824 scriitorul englez Wilkie Collins. Cel mai cunoscut roman al său se intitulează Femeia în alb.
iconița cuvântului zilei

2020: solvabil

În 1835 SUA reușește pentru singura dată în istorie să ajungă la zero datorii.